SARIOĞLAN'DA FESTİVAL DÜZENLENDİ

18.08.2014 11:31:21

1. Sarıoğlan Kültür ve Turizm Festivali haftasonu gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı.

Kayseri’nin Sarıoğlan İlçesi’nde ilki yapılan 1. Sarıoğlan Kültür ve Turizm Festivali’ne Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İl Kültür Müdürü İsmet Toymuş, Sarıoğlan Karnizon Komutanı Alpaslan Bostancı, Sarıoğlan Emniyet Amiri Doğan Şener, Sarıoğlan, Palas, Çiftlik, Karaözü, Alamettin ve diğer başka köy ve mahallelerden gelen bir çok vatandaş katıldı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’ın öncülüğünde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile yapılan 1. ‘Sarıoğlan Kültür ve Turizm Festivali’ saat 10:30’da başladı.  Açılış konuşmalarının ardından Palas Tuzla gölü ve Palas Ulu Camiine gezi düzenlendi. Daha sonra Tuzla Gölü’nde yapılan tuz çıkarma yarışması büyük ilgi gördü. Semah ve halk oyunları gösterisinin ardından Karaözü Şaruh Köprüsüne ve Sarıoğlan Barajı’na gezi düzenlendi. Festival de öğle yemeğinin ardın etkinlikler hız kesmeden devam etti. Düzenlenen etkinliklerin ardından plaket sunumu ve yarışma birincilerine ödül verildi.

1. Sarıoğlan Kültür ve Turizm Festivali’nde konuşma yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, “Kayseri’nin yükselen yıldızı haline getireceğimiz Sarıoğlan İlçesi, hem turizm bakımından hem de kültürel olarak zengin bir ilçemizdir. Yapmış olduğumuz festivalle bunu tüm Türkiye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. İlçemizde Palas Tuzla Gölü, Ulu camii, Şahruh Köprüsü ve daha bir çok ismini saymadığım tarihi zenginliklerimiz bulunmaktadır. Sarıoğlan halkının ve diğer mahallelerimizin de desteği ile bu festivali yaptık. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu festivalin ilerki yıllarda da düzenli şekilde yapılarak geleneksel hale getireceğiz. Halka hizmet hakka hizmet sloganı ile yola çıktık. Biz hizmet için buradayız. Sarıoğlan ilçesi ve mahalleleri adına gereken ne varsa yapacağız” dedi.

Etkinlikte Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan’da bir teşekkür konuşması yaparak, “Sarıoğlan’ın tanıtımı amacı ile yapılan bu ilk festivalin coşkulu geçmesi sevindirici oldu. Kayseri’nin İlçesi olan Sarıoğlan artık bu ve buna benzer festivaller ile kültür bakımından zengin, tarihi mirasları ile anılır hale getireceğiz. Katılan misafirlere ve davetlilere teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra festvale gelen misafirler gönüllerince eğlendiler. 1. Sarıoğlan Kültür ve Tuzirm Festivali’nde  Ahmet Mercan, Hikmet Karadeniz, Gözde Anıl ve Ahmet Şafak konseri vererek geceye renk kattı.  (Haber Durdu Aslantaş)